Dr. Arif Hepbaşlı’nın Çifte Mutluluğu – Yaşar Üniversitesi

Dr. Arif Hepbaşlı’nın Çifte Mutluluğu

19 yıllık öğretim üyeliği süresince, bugüne kadar, 26 yüksek lisans ve 16 doktora tezi (tek başına ve ortak) yöneten Arif Hepbaşlı müthiş bir çifte mutluluk yaşıyor.

Birincisi, 2003 yılında, tek danışmanlığında “Türkiye`nin 2023 Yılında Sektörel Bazda Enerji ve Ekserji Kullanım Verimliliğinin Analizi” konusunda doktorasını bitiren Dr. Zafer Utlu’nun, Profesör olmasıdır. Profesör Utlu’nun, Dr. Hepbaşlı’nın,  hem ilk doktora öğrencisi olması hem de danışmanlığını yaptığı değerli meslektaşları arasında ilk Profesör olma özelliği taşıması büyük mutluluk getirmiştir. 2003 yılında kararlaştırdıkları üzere, nasip olduğu taktirde, 2023 yılı tahminlerine dayalı doktora tezi konusuna ilişkin çalışma, 2023 yılındaki gerçek veriye dayalı çalışılıp, doktora tezinde öngördükleri ile kıyaslamalı ortak bir uluslararası yayın yapmayı arzu etmektedirler.

İkincisi ise, Hakan Çalışkan’ın, dünyaca tanınmış değerli bilim insanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer ile birlikte ortak danışmanlığında   “Özgün Isıl Enerji Depolama Sistemlerinin ve Uygulamalarının Performansının Değerlendirilmesi” konusu üzerine 2012 yılında doktora tezini bitirmesi ve yeni Doçent olmasıdır. Doç. Dr. Hakan Çalışkan (ayni zamanda yüksek lisans öğrencisiydi), bugün itibariyle, ortak doktora danışmanlığını yaptığı en genç Doçent (30 yaşını bu yıl dolduracak) özelliğini taşımaktadır.

Bugünlerde, her zaman vefalı olarak gördüğü ve son derece üretken, Prof. Dr. Zafer Utlu İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Doç. Dr. Hakan Çalışkan ise, Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesidir. İkisini yürekten kutlamakta ve başarılarının devamını dilemektedir.