EBSO’da HORIZON 2020 Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi – Yaşar Üniversitesi

EBSO’da HORIZON 2020 Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Dr. Arif Hepbaşlı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen toplantıya katıldı. Bu etkinlik, Dr. Hepbaşlı’nın da üyesi olduğu, EBSO Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu tarafından 2014 yılı planlanan faaliyetler kapsamında gerçekleştirildi.

Son derece yararlı ve verimli geçen toplantıda, HORIZON 2020’nin, 2014-2020 yılları arasındaki 7 yıllık süreci kapsadığı ve bütçesinin 71 milyar Avro olduğu vurgulandı. Programın toplumsal sorunlara çözüm bileşeninde yer alan, “Güvenli, Temiz ve Verimli Enerji” başlığının bütçesinin 5.93 milyar Avro olduğu belirtildi.  Ülkemizde, geçmiş çerçeve programlarından bu konuda yeterli bilgi birikiminin oluştuğu, üniversite ve sanayi kuruluşlarının bu programlarda gerek koordinatör gerekse de partner olarak yer almasının büyük önem taşıdığı açıklandı.