ECOSHOPPING Projesi Budapeşte’de Yapılan Toplantı ile Başladı – Yaşar Üniversitesi

ECOSHOPPING Projesi Budapeşte’de Yapılan Toplantı ile Başladı

ECOSHOPPING projesinin ilk toplantısı 16-17 Eylül 2013 tarihleri arasında Budapeşte/Macaristan’da yapıldı. Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Arif Hepbaşlı ve Ege Üniversitesi’nden Dr. Orhan Ekren toplantıya katılarak, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nün proje amaçlarına yapacağı katkıları diğer katılımcılarla paylaştılar. ECOSHOPPING projesi, 16 partnerden oluşan bir konsorsiyum tarafından gerçekleştirilmekte ve Avrupa Komisyonu’nun 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenmektedir. ECOSHOPPING projesiyle, bir donanım iyileştirmesi gerçekleştirerek, ticari binalardaki birincil enerji kullanımını yıllık 80 kWh/m2’den daha aşağıya düşürecek bir çözüm ortaya konulup, yenilenebilir enerji kullanımının  mevcut duruma kıyasla % 50’den daha fazla  arttırılması  hedeflemektedir.

Proje Adı: ENERGY EFFICIENT&COST COMPETITIVE RETROFITTING SOLUTIONS FOR SHOPPING BUILDINGS

(Alışveriş Binaları İçin Enerji Verimli ve Gider Bakımından Rekabetçi İyileştirme Çözümleri)

Proje Bütçesi: 4 milyon euro

Proje Numarası: 609180 (EeB.NMP.2013-6)