ÖĞRENCİLERİMİZ VESTEL BEYAZ EŞYA FABRİKASINI ZİYARET ETTİ – Yaşar Üniversitesi

ÖĞRENCİLERİMİZ VESTEL BEYAZ EŞYA FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

Öğrencilerimiz Manisa Organize Sanayide bulunan VESTEL Beyaz Eşya Fabrikası – Buzdolabı Departmanını, bölümümüz öğretim görevlisi Dr. Nurdan Özcan YILDIRIM, araştırma görevlileri Mustafa ARAZ ve Hüseyin Günhan ÖZCAN ile ziyaret etti.

İlk olarak Makina Yüksek Mühendisi Sinan ŞEKERCİ ile Ar-Ge departmanında buluştuk. Kendisi ürün çeşitliliği, test kabiliyetleri, üniversite ortaklı projeler ve static / no frost buzdolabı üretim hatları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Ayrıca  soğutma çevrimini örnek bir buzdolabı üzerinde anlattı. Ardından işletmede kapsamlı bir tura çıktık ve sırasıyla soğutma test odalarını, üretim bantlarını, mekanik ve akustik test merkezlerini inceledik.

İşletme turunun en sonunda bir çok buzdolabı modelinin yer aldığı gösteri salonuna uğradık. Gerçekleştirilen teknik gezi birinci sınıf öğrencilerinin soğutma çevrimi hakkında bilgi edinmelerinin sağlaması bakımından oldukça önemliydi.