Atıksu ile Isıtma ve Soğutma Fırsatları Kolokyumu – Yaşar Üniversitesi

Atıksu ile Isıtma ve Soğutma Fırsatları Kolokyumu

Atıksu ile Isıtma ve Soğutma Fırsatları başlıklı kolokyumumuz,  Dr. Arif Hepbaşlı’nın moderatörlüğünde ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Levent Kandiller’in açılış konuşmasıyla, 02.12.2015 tarihinde, kamu ve özel sektörden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Kolokyumun ilk oturumunda Yaşar ve Ege Üniversitesinden akademisyenler atıksu, kullanım olanakları ve atıksu kaynaklı ısı pompaları hakkında bilgi paylaşırken, ikinci oturumunda ise Huber Türkiye Distribütörü Arasya Atıksu Çözümleri şirketinden konuşmacılar bu konudaki kendi ürünleri ve deneyimleri hakkında bilgi verdiler. Kolokyum, soru-cevap oturumu ve arkadasından ağ oluşturma kokteyli ile tamamlandı.

Kolokyumda sunum yapan konuşmacılar ve konu başlıkları aşağıdaki verilmiş olup, sunumlara ulaşmak için başlık üstüne tıklayabilirsiniz.

Saat Konuşmacı(lar) Konu Başlığı
13.30-13.45 Emrah Bıyık, Yard. Doç. Dr. Enerji Kaynağı Olarak Atık Su: Yararlanma Olanakları
13.45-14.05 Orhan Ekren, Doç. Dr. Atık Su Isı Pompası ve Dünya’daki Uygulamaları
14.05-14.20 Hüseyin Günerhan, Doç. Dr. &
Oğuzhan Çulha, Y. Müh.
Dünya’daki Atık Su Isı Değiştiricisi Uygulamaları
14.20-14.30 Mustafa Araz, Araş. Gör. Y. Müh. TÜBİTAK Destekli Atık Su Isı Pompası Araştırma Projesinin Kısa Tanıtımı*
14.30-14.50 ARA (Çay-Kahve İkramı)
14.50-14.55  Şeref Kabuk, İcra Kurulu Başkanı Firma (Arasya) Kısa Tanıtımı
14.55-15.20 Emin Calbay, Bölüm Sorumlusu Atıksu Arıtma Çamurlarının Güneş Enerjisi ile Kurutulması: Solar Çamur Kurutma
15.20-15.50 Doruk Elaldı, Bölüm Sorumlusu &
Johannes Döbler, Endüstriyel Satış Müdürü – HUBER
RoWin İle Atıksudan Isı Geri Kazanımı: Çalışma Şekli, Seçenekleri ve Uygulamaları
15.50-16.05 Bülent Vural, Mak. Yük. Müh.-Verimli Enerji Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. RoWin Atıksu Isı Eşanjörü İle Isı Pompası Kullanımı
16.05-16.30  Soru-Cevap-Tartışma
16.30-17.00 AĞ OLUŞTURMA KOKTEYLİ
* Tanıtılan sistem, “Özgün Güneş Fotovoltaik/Isıl (PV/T) Destekli Bir Atıksu Isı Pompası Sisteminin Tasarımı, Kurulumu ve Deneysel Araştırılması (113M532)” isimli, TÜBİTAK tarafından finansal olarak desteklenen araştırma projesi olup, proje ekibi TÜBİTAK’a teşekkür eder.