ÖĞRENCİLERİMİZ SCHNEIDER ELECTRIC FİRMASINI ZİYARET ETTİ – Yaşar Üniversitesi

ÖĞRENCİLERİMİZ SCHNEIDER ELECTRIC FİRMASINI ZİYARET ETTİ

2. sınıf öğrencilerimiz Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Schneider Electric firmasını öğretim üyeleri Dr. Arif HEPBAŞLI, Dr. Özgür KİLİT ve Dr. Nurdan Özcan YILDIRIM ve araştırma görevlisi Hüseyin Günhan ÖZCAN ile ziyaret etti.

Öncelikle eğitim salonlarından birinde ağırlandık. Burada Volkan SEZER bey tarafından firmanın tarihi, genel yapısı, ürün gamı, geliri ve çalışma alanları ile dünyadaki enerji görünümünü kapsayan bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca firmanın insan kaynakları müdürü ve Ar&Ge bölümü direktörü kısa sunumlarla salonu renklendirdi.

1 2

Daha sonra iki gruba ayrılarak fabrika üretim hattını gezerek, tesiste yapılan testlerden bazılarını gözlemledik. Firma turu sırasında elektrik enerjisi dağıtım teknolojisinde yer alan bileşenlerin üretim aşamalarını görme şansına sahip olduk. Robotik boyama gibi üretimde kullanılan yeni ve gelişmiş teknolojilerinfarkına vardık.

3Son olarak firma tarafından verilen öğle yemeğine katıldık ve karşılıklı iyi dileklerimizi sunarak firmadan ayrıldık.

İkinci sınıf öğrencilerimiz için organize ettiğimiz bu teknik gez, elektrik enerjisi dağıtım şebekelerinde kullanılan bileşenlerin üretim aşamalarını ve ilgili bileşenlerin belirlenmiş standartlara göre elektriksel dayanım testlerini yerinde görmelerini sağladığından ötürü oldukça yararlı geçti.

Schneider Electric’e öğrencilerimiz için bu imkanları sağladıklarından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.